КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2021/2022 ГОДИНА

КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2021/2022 ГОДИНА УПАТСТВО ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА КОНКУРСОТ  ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2021/2022 ГОДИНА КАТАЛОГ НА СТУДИСКИ ПРОГРАМИ

Термини за испити – јунска сесија 2021

                                                                i. Предмет Термин 1 Термин 2 1. Хемија 08 15 15 06 2. Биохемија 08 15 15 06 3. Биофизика 08 15 15 06 4. Анатомија 1 и 2 03 06 17 06 5. Анатомија на животните 03 06 17 06 6. Хистологија 1 и 2 03 06 17 06 7. Хистологија со […]

Известување за јунски испитен рок

Се известуваат студентите дека согласно академскиот календар објавен на страната на Универзитетот  “Св.  Климент  Охридски”  Битола,  колоквиумската  недела  е   со почеток  од 24 05 до 31 05 2021.  Право на полагање на  колоквиум имаат  студентите кои го запишале и слушале предметот во текот на летниот семестар. Јунскиот испитен рок согласно академскиот календар е предвидено  да трае  од  […]

Инфо сесија наменета за студентите на УКЛО

Фондот за иновации и технолошки развој организира online инфо сесија за презентација на инструментот за поддршка – Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап и спин-оф компании. Настанот ќе се одржи на 11-ти Мај (Вторник) од 11:00 часот преку zoom платформата Линк за пристап до online инфо сесија (Zoom): https://us02web.zoom.us/j/88116683476 Meeting ID: 8811668 3476 Passcode: 580925

Известување за вонредниот априлски испитен рок

Се известуваат студентите дека согласно одлуката донесена на ННС на Ветеринарен Факултет Битола, априлската сесија ке биде во терминот од 12 до 23 04 2021 со право на еден термин за полагање. Согласно академскиот календар објавен на страната на Универзитетот “Св. Климент Охридски” Битола, колоквиумската недела е со почеток  од 06 04 до 10 04 […]

Априлска сесија – Известување

Известување Согласно мерките и препораките за заштита и превенција од COVID – 19, во договор со предметните професори, термините за полагање испити во тековната априлска сесија може да се одложат и по завршувањето на претходно утврдените термини. Одложувањето се однесува на предметите каде за полагање е неопходно физичко присуство. Дополнително, поради технички пропуст, се продолжува […]

Известување

Известување Се известуваат студентите дека терминот за запишување на летен семестар во академската 2020/21 е предвиден да биде во термин од 15 02  до 26 02 2021. Студентите кои нема да се придржуваат кон предвидените рокови за запишување на семестарот ќе плаќаат надомест за ненавремен упис При запишување се препорачува студентите да го користат модулот […]