Известување за колквиумската недела и септемврискиот испитен рок

Се известуваат студентите дека согласно академскиот календар објавен на страната на Универзитетот “Св. Климент Охридски” Битола, колоквиумската недела е со почеток  од 17 08 до 28 08 2020.  Право на полагање на колоквиум имаат студентите кои го запишале и слушале предметот во текот на летниот семестар.  Септемврискиот испитен рок согласно академскиот календар е предвидено да […]

Септемвриски испитен рок

Известување   Се известуваат студентите дека теминот за пријавување на испити во престојниот септемвриски испитен рок е предвидено да биде од 17 08 до 22 08 2020.   Пријавувањето е задолжително по електронски пат со алатките на Iknow системот.   Пријавувањето вклучува и уплата на тековните трошоци: 15 ден. за пријавување (прв пат) или, 315 […]

Јунски испитен рок

Известување Се известуваат студентите дека терминот за пријавување на испити за престојниот јунски испитен рок е предвидено да биде од 20 05 (среда) до 29 05 2020 (петок). Пријавувањето ке биде единствено по електронски пат со користење на алатките во I Кnow  системот. Пријавувањето воедно вклучува и уплата на тековните трошоци. Трошоци за уплата: 15 […]

Известување

Известување Пријавување за јануарско-февруарска сесија: 23 12.2019   до  30 12.2019      Студентите се должни да уплатат износ од 15 ден по предмет  со цел на дознака за пријавување (доколку испитот го пријавуваат по прв пат) или 315 ден по предмет  со цел на дознака за пријавување (доколку испитот го пријавуваат по втор пат,трет пат или понатаму) и 50 […]