Известување

Се известуваат студентите од прва година дека првиот академски час ке се одржи во понеделник (04 10 2021) со почеток во 10 часот. Од деканат   Известување се известуваат студентите дека рокот за запишување на зимски семестар во академската 2021/22 ке биде од 01 до 08 10 2020.  Пред запишување на зимскиот семестар, задолжително е секој студент да ја пополни студентската […]

Распоред на предавања

ЗИМСКИ СЕМЕСТАР – АКАДЕМСКА 2021/2022 ГОД ПРВ СЕМЕСТАР АКАДЕМСКА 2021/2022     ПОНЕДЕЛНИК Време 8-13 13-18     Предм. Анатомија на животни Доц. др. М Ристевски (предавања) Анатомија на животни (вежби)       ВТОРНИК Време 8-11 11-13     Предм. Хемија Доц. др. М.Јанкуловска (предавања) Хемија (вежби)       СРЕДА Време 8-11 11-13 […]

erazmus
ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата

Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на ERASMUS+ Програмата Врз основа на обновената Повелба за високо образование за периодот 2021-2027 (Erasmus Charter for Higher Education 2021-2027) и доставената апликација за учество во Програмата за мобилност, УКЛО објавува  ПОВИК за аплицирање за мобилност во рамките на Е+ Програмата   КА131: Индивидуална мобилност за учење, Високо […]

ДОПОЛНИТЕЛЕН КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА

Пријавување на кандидатите   15 и 16.09.2021 Претходна проверка на знаењата на англиски јазик   17.09.2021 Објавување прелиминарна ранг-листа   20.09.2021 Објавување решение за прием на кандидатите   22.09.2021 Запишување на кандидатите   24.09.2021 ДОПОЛНИТЕЛЕН КОНКУРС ЗА ЗАПИШУВАЊЕ СТУДЕНТИ ВО ПРВА ГОДИНА НА ПРВ ЦИКЛУС СТУДИИ НАУНИВЕРЗИТЕТОТ ,,СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“ – БИТОЛА ВО АКАДЕМСКАТА 2021/2022 ГОДИНА