Септемвриски испитен рок

Известување

 

Се известуваат студентите дека теминот за пријавување на испити во престојниот септемвриски испитен рок е предвидено да биде од 17 08 до 22 08 2020.

 

Пријавувањето е задолжително по електронски пат со алатките на Iknow системот.

 

Пријавувањето вклучува и уплата на тековните трошоци:

  1. 15 ден. за пријавување (прв пат) или,
  2. 315 ден. за пријавување (вторпат, третпат итн.)

 

Студентите се должни при уплатата во цел на дознака да назначат за колку испити уплаќаат и да се назначи дека се уплаќа за септемвриска сесија 2020. Уплатниците студентите да ги чуваат и доплнително ке биде назначено кога и како да се достават.

Студентите кои испитот ке го положат преку колоквиуми, задолжително да подигнат пријава преку Iknow системот за административно и званично испитот да се води за положен во досието на студентот.

 

Сите студенти при пријавување на испитите се ослободени од плаќање на административна такса.     

 

Од деканат