74602897_427249044630313_8081851656079147008_n
СООПШТЕНИЕ

Се известуваат студентите дека Ветеринарен факултет – Битола започнува со редовна работа од 01.06.2020 година (понеделник). Се молат студентите и останатите посетители кои доаѓаат во просториите на Факултетот, да ги почитуваат мерките и препораките за заштита и превенција на Владата поради коронавирусот, односно задолжително да вршат дезинфекција на раце на влезот на ВФБ и да […]

Бенефити за студентите на УКЛО кои даруваат крв

Секој студент кој има дарувано крв ќе биде ослободен од финансиски обврски во однос на полагање на испити во јунска и септемвриска сесија во противвредност од 1000 денари. (треба да се искористи целата сума во сесиите). На студентите крводарители им се овозможува ослободување од плаќање 1200 денари што се уплаќаат за обуката за прва помош […]

Јунски испитен рок

Известување Се известуваат студентите дека терминот за пријавување на испити за престојниот јунски испитен рок е предвидено да биде од 20 05 (среда) до 29 05 2020 (петок). Пријавувањето ке биде единствено по електронски пат со користење на алатките во I Кnow  системот. Пријавувањето воедно вклучува и уплата на тековните трошоци. Трошоци за уплата: 15 […]