LOGO
КОН ЕДЕН ПОИНАКОВ 25 АПРИЛ

На 25 април 2020 година Универзитетот „Св. Климент Охрдски“ – Битола, нашиот УКЛО,  одбележува 41 година од своето основање. И за првпат во своето постоење, Универзитетот, оваа своја годишнина ја дочекува во една ситуација без преседан, со затворени врати, празни аули, амфитеатри, предавални… И за првпат е принуден да се прилагоди кон новонастанатата ситуација предизвикана […]

euvirus
#EuvsVirus Hackathon – ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ХАКАТОН ОРГАНИЗИРАН ОД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

Пандемијата беше повод Европската комисија да го организира најголемиот хакатон #EUvsVirus чија цел е да се помогне во борбата против корана вирусот. УКЛО и официјално е избран за партнер на #EUvsVirus Hackathon и како голем поддржувач на #EUvsVirus Hackathon ги повикува и охрабрува сите поединци и/или тимови од УКЛО да се вклучат со идеи за актуелни решенија особено […]