zorica1
Зорица Марјановиќ Никлески – Субспецијалист по Медицина и Доктор по Ветеринарна Медицина

Зорица Марјановиќ Никлески – Субспецијалист по Медицина и Доктор по Ветеринарна Медицина Љубовта и големата грижа за здравјето на луѓето и животните ја имам уште од дете. Емпатијата и безусловната пожртвуваност да се помогне, се основни особини на секој доктор. Своето средно образование го завршив во средното Медицинско училиште во Битола. Во тоа време, имав […]

merkovski1
Филип Мерковски – Доктор по ветеринарна медицина

Филип Мерковски – Доктор по ветеринарна медицина Завршив средно медицинско училиште со одличен успех. Во септември 2012 се запишав на Ветеринарниот факултет во Битола, а дипломирав во март 2019. Веќе во април истата година, започнав да стажирам во ветеринарната амбуланта „Алекси Вет“ во с.Бистрица, каде што моментално работам како лиценциран доктор по ветеринарна медицина. Во […]

angelina2
Ангелина Огненовска, Доктор по ветеринарна медицина

Ангелина Огненовска – Доктор по ветеринарна медицина Средното образование го завршив во ОСМУ “Д-р. Јован Калаузи” – Битола, насока фармацевтско-лабораториски техничар. Љубовта кон животните во паралела со љубовта кон медицината генерално беше основен мотив да започнам со студии на Ветеринарен факултет – Битола во 2014 год. и во рекордно време од 5 години да се […]

Erazmona 1
Еразмона Манговска, доктор по ветеринарна медицина

Од секогаш сум знаела дека ќе работам нешто поврзано со медицината. После завршувањето на средно медицинско училиште во Струга, се двоумев помеѓу ветеринарна или хумана медицина. Мојот избор беше ветеринарна медицина. Бев студент на првата генерација на Ветеринарен факултет – Битола во академска 2009/10 година. Во текот на студиите имавме одлична комуникација со наставниот кадар, […]

Martin Matevski
Мартин Матевски, студент во петта година на Ветеринарен факултет – Битола

Jас сум Мартин Матевски, студент во петта година на студирање и претседател на Факултетското Студентско Собрание на Ветеринарен Факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“- Битола. Своето средно образование го завршив во Прилеп на струка која што воопшто не е сродна ниту поврзана со медицина, меѓутоа секојдневната опкруженоста со животните и љубовта кон нив беше пресудна мојот […]

Ana Talevska
Ана Талевска – студент на Ветеринарен факултет – Битола

Завршив средно медицинско училиште, смер фармацевтско-лабораториски техничар. Кога дојде моментот за избирање што понатаму, се наоѓав на една раскрсница помеѓу фармацијата и љубовта, опкруженоста на животните од мали нозе поточно ветерината на дланка. Избрав живот на животните. За да студирате на ветеринарен факултет не е потребна само љубовта кон животните, потребно е да го знаете […]

Vladimir Stojanoski
Владимир Стојаноски – Доктор по ветеринарна медицина

Јас сум Владимир Стојаноски, роден сум во Битола. Преголемата љубов кон животните, која ја негувам од мали нозе, беше пресудна да ја изберам професијата Доктор по ветеринарна медицина у си еден збор да бидам ова што сум денес. Средното училиште СОЗУ Кузман Шапкарев – насока ветеринарен техничар го завршив како првенец на генерацијата 2005-2009 год. […]

Cvetanka Stojanovska
Цветанка Стојановска – Доктор по ветеринарна медицина

Своето средно образование го завршив во гимназијата Јосип Броз – Тито, Битола со одличен успех. Во септември 2011 год, се запишав на Ветеринарниот факултет во Битола, а во декември 2016 год. дипломирав како првенец на генерација со просек 9,62, за што исто така бев наградена од страна на Универзитетот Св. “Климент Охридски”, Битола.Моментално сум стручен […]