Премиерот на отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола
 1. Испити кај Вонр.проф.д-р Сашо Стојановски

  читај повеќе >>>>
 2. Хемија и Биохемија

  читај повеќе >>>>
 3. Термини за априлска сесија

  читај повеќе >>>>
 4. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 5. IKNOW Анкети

  читај повеќе >>>>
 6. Априлска испитна сесија

  читај повеќе >>>>
 7. Известување за практичен дел од настава

  читај повеќе >>>>
 8. УКЛО ТРИВИУМ Натпревар во ораторство

  читај повеќе >>>>
 9. Колоквиум кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 10. Предавања кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 11. Испити кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 12. Испит Анатомија

  читај повеќе >>>>
 13. Јануарска сесија

  читај повеќе >>>>
 14. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 15. Термини за испити

  читај повеќе >>>>
 16. Ноемвриска сесија

  читај повеќе >>>>
 17. Дополнителен конкурс за IV уписен рок

  читај повеќе >>>>
 18. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 19. Септемвриска сесија

  читај повеќе >>>>
 20. НАДВОРЕШНА ЕВАЛУАЦИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ

  читај повеќе >>>>
 21. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 22. Пријавување за јануарска сесија 2017

  читај повеќе >>>>
 23. Семинарски Микробиологија

  читај повеќе >>>>
 24. УПИСИ 2017

  читај повеќе >>>>
 25. Повик на Европската Агенција за безбедност на храна

  читај повеќе >>>>
 26. Задолжителна пракса

  читај повеќе >>>>
 27. Каталог на капитални книгоиздателски проекти од Министерство за Образование на РМ

  читај повеќе >>>>
 28. Распоред на предавања

  читај повеќе >>>>
 29. Известување

  читај повеќе >>>>
 30. Водич за изработка на завршен труд

  читај повеќе >>>>
 31. Амбулантна клиника 1 и 3

  читај повеќе >>>>
 32. Прва генерација апсолвенти

  читај повеќе >>>>
 33. Лого на ВФБ

  читај повеќе >>>>
 34. Лабораторија за генетика

  читај повеќе >>>>
 35. Документи за пракса

  читај повеќе >>>>
 36. СООПШТЕНИЈА

  читај повеќе >>>>
 37. Предметна програма

  читај повеќе >>>>
 38. ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛАБОРАТОРИИ

  читај повеќе >>>>
 39. КОНЕЧНА РАНГ ЛИСТА НА ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ВО ПРВ УПИСЕН РОК

  читај повеќе >>>>
 40. ИНФОРМАЦИЈА

  читај повеќе >>>>
 41. ВОДИЧ НА СТУДЕНТИТЕ КАКО ДА ИЗРАБОТАТ СЕМИНАРСКА РАБОТА

  читај повеќе >>>>
 42. Потребно за префрлување од друг сроден факултет

  читај повеќе >>>>
 43. Универзитетска лабораторија за генетика во Битола

  читај повеќе >>>>
 44. Премиерот на отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола

  читај повеќе >>>>
Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek
Индекс на артикл
Премиерот на отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола
отворање
Сите страници

Битола, 25 мај, 2009


Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски, во придружба на министерот за образование Перо Стојановски и ректорот Златко Жоглев, денесka на Универзитетот „Св. Климент Охридски“, го пушти во употреба новиот Ветеринарен факултет во Битола.


- Зголемувањето на извозот и квалитетот на нашите прехранбени продукти е тесно поврзан со зголемувањето на бројот на високостручните кадри од областа на ветерината и ветеринарната медицина. Токму затоа, отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола ќе биде од големо значење за пелагонискиот, преспанско-охридскиот и кавадаречко-неготинскиот регион кои имаат свои компаративни предности за сточарското производство, рече премиерот Груевски на свеченоста по повод отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола.


Според премиерот Груевски, доколку Македонија сака конкурентно да се носи со новата констелација на односи во светот, ивестициите во образовниот систем мора да продолжат.


- Фактот дека развојните капацитети на една држава се мерат според бројот на високостручни лица, беше и е доволна причина за сериозен пристап на Владата кон подготвувањето на стратегија за зголемување на интелектуалниот капацитет, капитал и потенцијал во земјата, нагласи Груевски и посочи дека во Македонија има способни и креативни млади луѓе, на кои ако им се даде можност, тогаш сигурно ќе се видат и плодовите од нивниот труд.