CV - Панче Дамески
 1. Колоквиум кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 2. Упис на летен семестар

  читај повеќе >>>>
 3. Предавања кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 4. Испити кај проф.д-р Гоце Костовски

  читај повеќе >>>>
 5. Испит Анатомија

  читај повеќе >>>>
 6. Јануарска сесија

  читај повеќе >>>>
 7. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 8. Термини за испити

  читај повеќе >>>>
 9. Ноемвриска сесија

  читај повеќе >>>>
 10. Дополнителен конкурс за IV уписен рок

  читај повеќе >>>>
 11. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 12. Септемвриска сесија

  читај повеќе >>>>
 13. НАДВОРЕШНА ЕВАЛУАЦИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ

  читај повеќе >>>>
 14. ИЗВЕСТУВАЊЕ

  читај повеќе >>>>
 15. Пријавување за јануарска сесија 2017

  читај повеќе >>>>
 16. Семинарски Микробиологија

  читај повеќе >>>>
 17. УПИСИ 2017

  читај повеќе >>>>
 18. Повик на Европската Агенција за безбедност на храна

  читај повеќе >>>>
 19. Задолжителна пракса

  читај повеќе >>>>
 20. Каталог на капитални книгоиздателски проекти од Министерство за Образование на РМ

  читај повеќе >>>>
 21. Распоред на предавања

  читај повеќе >>>>
 22. Известување

  читај повеќе >>>>
 23. Водич за изработка на завршен труд

  читај повеќе >>>>
 24. Амбулантна клиника 1 и 3

  читај повеќе >>>>
 25. Прва генерација апсолвенти

  читај повеќе >>>>
 26. Лого на ВФБ

  читај повеќе >>>>
 27. Лабораторија за генетика

  читај повеќе >>>>
 28. Документи за пракса

  читај повеќе >>>>
 29. СООПШТЕНИЈА

  читај повеќе >>>>
 30. Предметна програма

  читај повеќе >>>>
 31. ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЛАБОРАТОРИИ

  читај повеќе >>>>
 32. КОНЕЧНА РАНГ ЛИСТА НА ПРИМЕНИ КАНДИДАТИ ВО ПРВ УПИСЕН РОК

  читај повеќе >>>>
 33. ИНФОРМАЦИЈА

  читај повеќе >>>>
 34. ВОДИЧ НА СТУДЕНТИТЕ КАКО ДА ИЗРАБОТАТ СЕМИНАРСКА РАБОТА

  читај повеќе >>>>
 35. Потребно за префрлување од друг сроден факултет

  читај повеќе >>>>
 36. Универзитетска лабораторија за генетика во Битола

  читај повеќе >>>>
 37. Премиерот на отворањето на Ветеринарниот факултет во Битола

  читај повеќе >>>>
Macedonian Albanian Bulgarian Croatian English French German Greek

 

CURRICULUM VITAE

(ЖИВОТНА БИОГРАФИЈА)








ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ



Име и презиме

Панче Дамески

Адреса

„Војводинска“ 97/1, 7500 Прилеп

Телефон

+389 (0) 71 211 489

E-mail

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите









РАБОТНО ИСКУСТВО


Од - до

Октомви 1993 – Март 1995

Име на работодавач

Ветеринарна Инспекција, МЗШВ

Работна позиција

волонтер



Од - до

Април 1995 – Јуни 2000

Име на работодавач

ЈП „Ветеринарна станица“ Прилеп

Работна позиција

Директор на  ЈП „Ветеринарна станица“ Прилеп



Од - до

Јули 2000 – Јуни 2006

Име на работодавач

Ветеринарна клиника  „Дамески Ветерина“

Работна позиција

Директор на ветеринарна клиника  „Дамески Ветерина“



Од - до

Јули 2006 – Јуни 2011

Име на работодавач

Собрание на Република Македонија

Работна позиција

Пратеник

Од - до


Јуни 2012 ....

.оИмеоИм Име на работодавач е

Ветеринарен факултет - Битола

Работна позиција

Асистент




ОБРАЗОВАНИЕ





Од – до

Февруари 2011...

Образовна институција

Факултет за ветеринарна медицина, Загреб

Насока

Докторски студии на ветеринарни науки, област абдоминална хирургија

Диплома

...( запишан IV семестар )




Од – до

Септември 1997 – Јуни 2000

Образовна институција

Факултет за ветеринарна медицина, Загреб

Насока

Постдипломски студии -  Патологија и одгледување на домашни месојади

Диплома

Магистер




Од – до

Октомври 1987 – Септември 1993

Образовна институција

Факултет за ветеринарна медицина, Загреб

Насока

Ветеринарна медицина

Диплома

Доктор по ветеринарна медицина


КОНТИНУИРАНА ЕДУКАЦИЈА

 • Положен државен стручен испит, Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство, Скопје,1994


 • Конференција за овчарство и козарство, Ветеринарен Институт – Скопје, Охрид, 1996




 • Конференција за овчарство и козарство, Ветеринарен Институт – Скопје, Охрид, 1998


 • “Гастроентерологија“, едукативна програма, WSAVA и FECAVA, Пампорово, Бугарија, 1999


 • “Кардиологија кај кучињата“, континуирана едукација, Факултет за ветеринарна медицина Загреб, Хрватска, 1998


 • “Основи на електрокардиографија кај кучиња“, континуирана едукација, Факултет за ветеринарна медицина Загреб, Хрватска, 1998




 • “Хирургија кај малите животни“, едукативна програма, WSAVA и  FECAVA, Цавтат, Хрватска, 2000



 • “Нефрологија/Урологија“,  едукативна програма, WSAVA,FECAVA, Боровец, Бугарија, 2002



 • “Болести на урогениталниот систем кај домашните месојади“, едукативна програма, WSAVA и FECAVA, Београд, Србија, 2003


 • “Офталмологија“, едукативна програма, WSAVA и BASAV, Боровец, Бугарија, 2004
  “Клиничка Лабораторија“, едукативна програма,FECAVA и BASAV, Боровец, Бугарија, 2005


Област на интерес : абдоминална хирургија, офталмологија, кинологија