74602897_427249044630313_8081851656079147008_n
СООПШТЕНИЕ

Се известуваат студентите дека Ветеринарен факултет – Битола започнува со редовна работа од 01.06.2020 година (понеделник). Се молат студентите и останатите посетители кои доаѓаат во просториите на Факултетот, да ги почитуваат мерките и препораките за заштита и превенција на Владата поради коронавирусот, односно задолжително да вршат дезинфекција на раце на влезот на ВФБ и да […]

Бенефити за студентите на УКЛО кои даруваат крв

Секој студент кој има дарувано крв ќе биде ослободен од финансиски обврски во однос на полагање на испити во јунска и септемвриска сесија во противвредност од 1000 денари. (треба да се искористи целата сума во сесиите). На студентите крводарители им се овозможува ослободување од плаќање 1200 денари што се уплаќаат за обуката за прва помош […]

Јунски испитен рок

Известување Се известуваат студентите дека терминот за пријавување на испити за престојниот јунски испитен рок е предвидено да биде од 20 05 (среда) до 29 05 2020 (петок). Пријавувањето ке биде единствено по електронски пат со користење на алатките во I Кnow  системот. Пријавувањето воедно вклучува и уплата на тековните трошоци. Трошоци за уплата: 15 […]

LOGO
КОН ЕДЕН ПОИНАКОВ 25 АПРИЛ

На 25 април 2020 година Универзитетот „Св. Климент Охрдски“ – Битола, нашиот УКЛО,  одбележува 41 година од своето основање. И за првпат во своето постоење, Универзитетот, оваа своја годишнина ја дочекува во една ситуација без преседан, со затворени врати, празни аули, амфитеатри, предавални… И за првпат е принуден да се прилагоди кон новонастанатата ситуација предизвикана […]

euvirus
#EuvsVirus Hackathon – ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ХАКАТОН ОРГАНИЗИРАН ОД ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА

Пандемијата беше повод Европската комисија да го организира најголемиот хакатон #EUvsVirus чија цел е да се помогне во борбата против корана вирусот. УКЛО и официјално е избран за партнер на #EUvsVirus Hackathon и како голем поддржувач на #EUvsVirus Hackathon ги повикува и охрабрува сите поединци и/или тимови од УКЛО да се вклучат со идеи за актуелни решенија особено […]

koronavirus
Информативни плакати за заштита од Ковид 19

Со информативни постери/плакати со хигиено-технички упатства и  упатства за постапување со куќни миленици, УКЛО и Општина Битола презедоа дополнителни активности за превенција од ширење на епидемијата и за заштита на јавното здравје. Заедничката иницијатива на ректорот, проф. д-р Сашо Коруновски и градоначалничката на Битола, м-р Наташа Петровска, резултираше со изработка  на постери што содржат неопходни […]

Понудени форми на дигитални – електронски контакти со Проф. д-р Живко Гацовски

Понудени форми на дигитални – електронски контакти со Проф. д-р Живко Гацовски 1.Дигитална платформа Clas room – од МОН -За ЗООЛОГИЈА  Class code> lzd7xwd (електронски ви е доставен  повторно материјалот); -За ГЕНЕТИКА Class code>vcq7l64 (електронски ви е доставен материјалот); -За Хранителни, лековитити и отровни растенија Class code>  akk3iac (електронски ви е доставен повторно материјалот); Преу […]