Јунски испитен рок

Известување

Се известуваат студентите дека терминот за пријавување на испити за престојниот јунски испитен рок е предвидено да биде од 20 05 (среда) до 29 05 2020 (петок).

Пријавувањето ке биде единствено по електронски пат со користење на алатките во I Кnow  системот. Пријавувањето воедно вклучува и уплата на тековните трошоци.

Трошоци за уплата:

  1. 15 ден за пријавување (за прв пат) или
  2. 315 денари за пријавување (вторпат, третпат, итн.)

 

Студентите се дожни  при уплатата во цел на дознака да назначат за колку испити имаат уплатено и јунска сесија 2020  притоа  уплатниците да ги чуваат и доплнително ке биде назначено кога и како да се достават.

Сите студенти кои испитот ќе го положат преку колоквиуми, задолжително да подигнат пријава  преку I Know системот за административно и званично испитот да се води за положен во досието на студентот.

Термините за испити во јунскиот испитен рок ке бидат дополнително објавени.

 

Од деканат